Waar kun je mij vinden?

Gezonde tussendoortjes

Juist dit kleine, handzame formaat maakt het makkelijk om overal, het hele jaar door en op ieder moment van de dag (meer) groente te eten. Als gezonde tussendoortjes, als borrelhapje, onderweg en op de vergadertafel; snackgroenten zijn altijd een goed idee.

Trek
onderweg!

Groen(te) voor
onderweg

Lange auto- of treinrit voor de boeg? En ook last van een knagend geweten na weer te zijn gevallen voor een chocoladereep, een zak drop of een saucijzenbroodje? Neem dan als gezonde tussendoortjes voor onderweg eens de snackgroenten van Tommies mee. In een zak of Sjeekbeker. Lekker, gezond en makkelijk. En als je ervoor zorgt dat je altijd een voorraadje bij je hebt, zul je zien dat je de verleiding van ongezonde snacks gemakkelijk kunt weerstaan.

Verantwoord
snoepen

Gezond snacken
voor kids

Kinderen zijn dol op zoetigheid, maar groente staat helaas niet bovenaan hun lijstje met lievelingskostjes. Als verantwoorde ouder wil je graag dat je kind gezonde tussendoortjes eet. Maar je wil ook je kind verwennen, met plezier laten eten en niet alsmaar de strijd aangaan. Dit dilemma herkennen alle ouders. Belangrijk is om ze van alles te laten proeven, en de moed niet te snel op te geven. Maar maak het ook leuk en gemakkelijk door creatief te zijn en niet alleen te hameren op de lastige warme groenten bij de avondmaaltijd. Geef ze een bakje snackgroenten (of zoals zij zullen zeggen: snoepgroenten) als ze hongerig voor de TV zitten, laat ze kiezen uit drie soorten kleurige snoepgroenten tijdens de maaltijd, of geef snoepgroenten mee naar school in de lunchtrommel of als 10-uurtje. Snoeptomaatjes en snoeppaprikaatjes zijn lekker zoet, de snoepkomkommertjes knapperig en fris. Voor je het weet vragen ze om meer!

Lukt het toch nog niet? EetGroente geeft meer handige tips voor gezamenlijk eetplezier!

Snacken op
het werk

Vitamines op
de werkvloer

We kennen het allemaal. Een lange dag op het werk. Staren naar het beeldscherm, een knorrende maag. Op deze momenten kunnen we maar weinig weerstand bieden tegen de snackautomaat, de vette hap in de kantine of de koekjes op de vergadertafel. Veel mensen ervaren echter dat deze tussendoortjes een kortstondig kick geven, om even snel gevolgd te worden door een dip. Snackgroenten als gezonde tussendoortjes bieden ook hier een uitkomst. Met de licht verteerbare snackgroenten bij de hand kun je met een gerust hart snacken. Biedt ze tijdens het vergaderen aan je gasten aan of voeg eens een handje toe aan je lunch. Je voelt je frisser, fitter en lekkerder in je vel.

Gezond
trakteren

Hoera, groente
als traktatie

Steeds vaker is er bezorgdheid op scholen over de grote hoeveelheid ongezonde kindertraktaties. Sommige scholen hebben hier hun beleid op afgestemd, andere laten het aan de ouders over. Wat de situatie ook is, kies als ouder voor gezond en lekker! Snackgroenten zijn daar perfect geschikt voor. Met wat cocktailprikkertjes en creativiteit kun je er de leukste figuurtjes van maken, en kinderen zijn er dol op. Maak bijvoorbeeld eens een groente- & fruitspies, met een combinatie van snackomaatjes en fruit van het seizoen. Steek de spiesen in een omgekeerde halve meloen en het ziet eruit als een vrolijk stekelvarken. Op internet kun je nog veel meer ideeën opdoen voor gezonde kindertraktaties. Zo is bijvoorbeeld op Pinterest de inspiratie groot. Zoek op mini-, snoep- of snacktomaatje en laat je verrassen.

Wat betreft traktaties op het werk is de creativiteit vaak ver te zoeken. Het is taart, vlaai of gebak. Wie echt een keer verrassend uit de hoek wil komen, gaat aan de slag met Tommies snackgroenten. Maak voor elke collega een leuke beker met een mix van mini-groenten en je hebt de eerste traktatie waarbij geen enkele collega zegt: ‘niet te groot stuk graag’.

Gezonder
kan niet!

Sporten en
snackgroenten

Als je lekker gezond hebt gesport, wil je ook met een lekker gezond gevoel naar huis. Kies daarom na het sporten eens voor snackgroenten, in plaats van de usual suspects uit de sportkantines, zoals een frietje of een ijsje. Het eten van groenten draagt bij aan een goede vochtbalans. Extra handig is het aantal voedingsstoffen dat je ongemerkt tot je neemt. Hiermee heb je niet alleen een lekkere, frisse snack, maar draag je ook bij aan je fitte gevoel.

Je kunt ook jouw sportkantine lekkerder en gezonder maken. Team:Fit en Tommies zetten zich in voor gezondere sportkantines.

Lekker
creatief

Snacks maken

Natuurlijk kun je minigroenten uit het vuistje snacken, maar schroom de creativiteit niet. Soms heb je behoefte aan iets hartigs, of wil je een lekker borrelhapje serveren. Kleurige snackgroenten kun je altijd op tafel zetten. Dat is niet alleen heel lekker maar ook fijn voor mensen die op hun gewicht letten. Geef je gasten de keuze tussen verschillende (calorierijk en caloriearme) hapjes, dat wordt zeker gewaardeerd! Maar het is niet of /of, je kunt met snackgroenten ook heel goed combineren. Denk creatief met combinaties van kleur en smaak. Een snackkomkommertje of paprikaatje gevuld met roomkaas of hüttenkäse: voor ieder wat wils. Of spiesjes met bijvoorbeeld een stukje worst, mozzarella, tomaatjes, en een blaadje basilicum. Lekker hartig en zo licht als je zelf wilt!

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons