Paprika gezond

Is paprika gezond?

Binnen een gezond voedingspatroon zijn snoeppaprika’s het ideale tussendoortje! Gevarieerd eten is een van de belangrijkste aspecten van een gezond voedingspatroon. Het is daarom belangrijk dat je naast fruit en brood ook genoeg groente eet. Ongezonde tussendoortjes met veel verzadigde vetten en zout zijn juist erg slecht voor je. Het is verstandiger om deze tussendoortjes te vervangen voor een gezond tussendoortje. Daarom heeft paprika als gezond tussendoortje een dubbele werking. Het helpt je om genoeg groente te eten en vervangt tegelijk ongezonde snacks.

Eet paprika als gezond tussendoortje, met de snoeppaprika’s van Tommies!

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groenten voor een persoon van 14 jaar of ouder is 200 gram. Uit cijfers blijkt hoe moeilijk het is om hieraan te voldoen:
– Maar 5% van de Nederlandse volwassenen eet voldoende groente
– Gemiddeld eten we in Nederland slechts 131 gram groenten per dag
– 80% van de Nederlanders eten geen groenten buiten de avondmaaltijd om
– Kinderen tussen de 7 en 18 jaar eten gemiddeld maar 77 gram groenten per dag
– Maar 1% van de kinderen tussen 7 en 18 jaar eet de aanbevolen hoeveelheid groente

Met snoeppaprika’s als gezond tussendoortje is het gemakkelijk om de benodigde groenten in te passen in jouw voedingspatroon, of dat van je kind(eren):
– Snoeppaprika’s neem je gemakkelijk mee en zijn hierdoor op elke tijd en locatie te eten
– Paprika is gezond, omdat het caloriearm is, maar wel veel voedingsstoffen bevat
– Door de verschillende soorten en kleuren is paprika gezond, omdat het meteen voor variatie zorgt.
– Paprika als gezond tussendoortje of bij de lunch verdeelt je groenteconsumptie over de hele dag

Waarom is paprika gezond?

Paprika is gezond omdat het rijk is aan folaat, vitamine C en vitamine E. Per stof zullen we hieronder uitleggen wat paprika gezond maakt.

Door het folaatgehalte is paprika vooral gezond tijdens zwangerschappen. Folaat zorgt voor een goede weefselgroei tijdens de zwangerschap en versterkt de groei van het ongeboren kind. Ook buiten zwangerschappen om is het folaat in paprika gezond. Door genoeg folaat binnen te krijgen versterk je het immuunsysteem en de bloedvorming, en help je vermoeidheid te verminderen.

Naast folaat heeft paprika een gezond gehalte aan vitamine C, dat een hele gezonde werking heeft. Vitamine C zorgt, net als folaat, voor een betere weerstand en het verminderen van vermoeidheid. Het eten van snackpaprika is dus gezond voor de weerstand en maakt je energiek! Ook voor de bloedvaten, botten, tanden en tandvlees en huid is de vitamine C in paprika erg gezond.

Paprika bevat ook veel vitamine E, een belangrijke antioxidant voor ons lichaam. Vitamine E beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel tegen beschadiging door onverzadigde vetten. Ook reguleert vitamine E de stofwisseling in onze cellen. Vitamine E voorkomt dat ze beschadigt raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren. Vitamine E reguleert ook de stofwisseling in de cel.

De vraag ‘waarom is paprika gezond?’ kent dus veel antwoorden. Het eten van paprika is gezond voor onze weerstand, energie, bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, huid en cellen. Eén ding is dus wel duidelijk: de snoeppaprika’s van Tommies zijn een ontzettend gezond tussendoortje!

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons