Calorieën paprika

Calorieën in paprika

Pijlers onder een gezond eetpatroon zijn gevarieerd eten en niet te veel eten. Dit houdt in dat je uit de complete ‘schijf van vijf’ consumeert, maar tegelijkertijd ook oplet dat je niet te veel calorieën op een dag binnenkrijgt. Hoeveel calorieën mag je per dag eten en drinken? Welk eten is gezond en bevat weinig calorieën? Hoeveel calorieën bevat een paprika? En hoeveel calorieën zitten er precies in onze snoeppaprika’s? Op deze pagina geven we je alle informatie over calorieën en paprika en beantwoorden we alle vragen. De belangrijkste conclusie geven we alvast prijs:

Er zitten weinig calorieën in paprika en onze snoeppaprika’s. Daarom zijn de snoeppaprika’s van Tommies een goed tussendoortje voor de gezonde eter!

Hoeveel calorieën mag je binnenkrijgen op een dag?

Het aantal calorieën dat je dagelijks mag binnenkrijgen hangt af van de volgende eigenschappen:
– Geslacht
– Leeftijd
– Mate van actieve leefstijl

Mannen mogen meer calorieën nuttigen dan vrouwen en personen op jongere, of juist veel oudere, leeftijd hebben minder calorieën nodig dan jongvolwassenen. In de tabel kun je per geslacht, leeftijd en leefstijl zien wat het aanbevolen dagelijkse aantal calorieën is. Een weinig actieve leefstijl is wanneer je dagelijks niet genoeg beweging krijgt, omdat je bijvoorbeeld vaak zittende werkzaamheden uitvoert. Bij een actieve leefstijl krijg je dagelijks genoeg beweging. Personen tot 18 jaar hebben dagelijks een uur beweging nodig. Voor volwassenen is minimaal een half uur beweging per dag aanbevolen.

Het aanbevolen aantal calorieën per dag, verdeeld naar leeftijd, geslacht en leefstijl

Wat is het aantal calorieën in paprika?

Voor een gezond eetpatroon met weinig calorieën is paprika een echte aanrader. Er zitten maar weinig calorieën in paprika. Daarentegen bevatten paprika’s veel goede voedingstoffen voor je gezondheid. Paprika is rijk aan folaat, vitamine C en vitamine E. Deze voedingstoffen zijn gezond voor onze weerstand, energie, bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, huid en cellen. Per portie van 100 gram bevat paprika 13 kilocalorieën. Dit is maar een heel klein deel van de aanbevolen hoeveelheid, terwijl je de helft van de benodigde groente al binnen hebt. Als je gezond én makkelijk wilt eten zijn de snoeppaprika’s van Tommies een uitstekende aanvulling op jouw voedingspatroon.

Hoeveel calorieën zitten er in snoeppaprika’s?

Snoeppaprika’s bevatten maar 28 kilocalorieën per 100 gram. Met slechts een paar snoeppaprika’s heb je de helft van je dagelijks benodigde groenten al binnen, met maar een heel klein deel van de aanbevolen calorieën. In een gezond voedingspatroon kun je per dag 3 tussendoortjes eten, mits deze maximaal 110 kcal bevatten. Door het lage aantal calorieën in paprika, zijn de snoeppaprika’s van Tommies hier ideaal voor! Neem een handje vol met snoeppaprika’s mee naar school of naar je werk en je bent voorzien van jouw gezonde tussendoortjes.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons