Voedingswaarde paprika

De voedingswaarde van paprika

Snoeppaprika’s zijn caloriearm en daarom een erg gezond tussendoortje. Misschien nog wel belangrijker, is dat de voedingswaarde van paprika erg hoog is door een hoge concentratie vitamines en mineralen.

 

Wil je weten hoe de vitamines en mineralen in snoeppaprika’s jou kunnen helpen bij de dagelijkse activiteiten? Bekijk dan onze handige Vitamine Vaardig tool!

De voedingswaarde van een product drukt de hoeveelheid energie per portie uit. Etenswaren met een hoge voedingswaarde, zoals paprika, bevatten:
– Voldoende energie (Kcal)
– Veel nuttige voedingstoffen

In tegenstelling tot onze snoeppaprika’s zijn sommige etenswaren niet zo waardevol voor je eetpatroon. Dit zijn producten die maar weinig nuttige voedingstoffen bevatten, maar wel calorierijk zijn. Op deze pagina zullen we de voedingswaarde van paprika uitgebreid beschrijven.

Wat is de voedingswaarde van paprika?

De voedingswaarde van paprika is erg hoog. Uit 80 gram paprika haalt je lichaam gemiddeld 87,2 kilojoule energie. Deze energie komt voornamelijk uit de koolhydraten in paprika. Een ander positief punt is dat paprika geen verzadigde vetten bevat, waardoor het weinig calorieën telt.

Voedingswaarde paprika

De hoge voedingswaarde heeft paprika vooral te danken aan de grote hoeveelheid kalium in paprika. Er zit 242,4 milligram kalium in paprika, per portie van 80 gram.

Kalium zorgt voor een goede werking van de spieren, een snelle geleiding van zenuwprikkels en houdt een gezonde bloeddruk in stand. Door deze hoeveelheid aan kalium staat is de voedingswaarde van paprika onomstreden. Het eten van onze snoeppaprika’s als tussendoortje is daarom goed voor het gezond houden van de bloeddruk, de spieren en het zenuwstelsel.

De vitamines in paprika

Naast de hoeveelheid kalium en andere voedingstoffen, levert ook de hoeveelheid vitamines in paprika een belangrijke bijdrage aan de voedingswaarde. De belangrijkste vitamine in paprika is vitamine C. Er bevind zich een hoog gehalte vitamine C in paprika, namelijk 106,4 milligram vitamine C per 80 gram paprika. Deze vitamines in paprika zorgen voor gezonde botten, bloedvaten, tanden en tandvlees. Daarnaast zorgt vitamine C er ook voor dat we ons energieker voelen en een sterkere weerstand krijgen. Vitamine C is daarom erg belangrijk.

Vitamines paprika

In de tabel staat een overzicht van alle vitamines in paprika. Naast vitamine C zit er ook veel vitamine B11 in paprika. De sterke aanwezigheid van vitamines in paprika zorgen voor een hoge voedingswaarde.

Wanneer je een gezond tussendoortje met een hoge voedingswaarde wilt, zijn de snoeppaprika’s van Tommies dus een uitstekende keuze.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons