Snoeptomaatjes gezond

Zijn snoeptomaatjes gezond?

Snoeptomaatjes zijn heel gezond en helpen je aan de vitamines die je nodig hebt op de werkvloer, op school en bij het sporten. Wil je weten hoe de Tommies snoeptomaatjes jou kunnen voorzien van de benodigde vitamines? Doe dan onze Vitamine Vaardig test!

 

Snoeptomaatjes zijn de ideale tussendoortjes binnen een gezond voedingspatroon! Een gezond voedingspatroon begint met gevarieerd eten. Zorg daarom dat je naast fruit en brood vooral veel groenten eet. Ongezonde tussendoortjes met veel verzadigde vetten en zout kun je beter laten staan. Juist daarom zijn snoeptomaatjes zo gezond: het helpt om de dagelijkse groenten binnen te krijgen én is een alternatief voor ongezonde snacks! Dus snoep gezond met de lekkere snacktomaatjes van Tommies!

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groenten voor een persoon van 14 jaar of ouder is 200 gram. Uit cijfers blijkt hoe moeilijk het is om hieraan te voldoen:
– Slechts 5% van de Nederlandse volwassenen eet de ADH groenten
– Nederlanders eten gemiddeld maar 131 gram groenten per dag
– 80% van de Nederlanders eten alleen groenten bij de avondmaaltijd
– Van de kinderen tussen 7 en 18 jaar eet slechts 1% de ADH groenten
– Kinderen tussen de 7 en 18 jaar eten gemiddeld maar 77 gram groenten per dag

Snoeptomaatjes als gezond tussendoortje is dé manier om in jouw voedingspatroon, of dat van je kind(eren), de benodigde groenten in te passen.
– Snacktomaatjes zijn gemakkelijk mee te nemen en daarom altijd en overal te eten
– Snoeptomaatjes zijn gezond, omdat ze veel voedingsstoffen bevatten en caloriearm zijn
– Eén handje snoeptomaatjes vormt al de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten
– Snacktomaatjes bij de lunch of als tussendoortje verdeelt de groenteconsumptie over de hele dag
– Snoeptomaatjes zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat zorgt meteen voor variatie!

Waar zijn tomaten goed voor?

Snacktomaatjes zijn een bron van kalium. Kalium zorgt er samen met natrium voor dat je spieren goed werken, door het goed geleiden van zenuwprikkels. Ook is kalium belangrijk voor een gezonde bloeddruk, door het bloeddruk verhogende effect van natrium te neutraliseren. Vanwege de kalium zijn snoeptomaatjes gezond voor het op peil houden van de bloeddruk, de werking van de spieren en de geleiding van het zenuwstelsel.

Waar zijn tomaten nog meer goed voor? Snacktomaatjes zijn ook rijk aan vitamine C, dat een hele gezonde werking heeft. Vitamine C zorgt voor een betere weerstand en het verminderen van vermoeidheid. Ook voor gezonde bloedvaten, botten, tanden en tandvlees en huid is vitamine C erg belangrijk.

De vraag ‘waar zijn tomaten goed voor?’ kent dus veel antwoorden. Eén ding is duidelijk, tomaten zijn ontzettend gezond!

Lycopeen in tomaat

De lycopeen in tomaat is de stof die zorgt voor de mooie rode kleur. Dit smakelijke uiterlijk is natuurlijk mooi meegenomen, maar de lycopeen in een rode tomaat zorgt mogelijk ook voor belangrijke gezonde eigenschappen. Onderzoek laat zien dat lycopeen in tomaat helpt om schade aan je lichaamscellen voorkomen. Het bewijs voor deze werking van lycopeen in tomaat is nog niet sluitend.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er in ieder geval genoeg andere harde bewijzen dat de snoeptomaatjes van Tommies heel gezond zijn!

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons