Calorieën tomaat

Calorieën in tomaat

Binnen een gezond voedingspatroon is het belangrijk om gevarieerd te eten. Dit betekent dat je eten en drinken nuttigt uit de complete ‘schijf van vijf’. Natuurlijk is het ook belangrijk om niet te veel te eten. Hier bedoelen we mee dat je niet te veel calorieën op een dag binnenkrijgt. Hoeveel calorieën mag je binnenkrijgen? Welk eten is gezond en bevat weinig calorieën? Hoeveel calorieën telt een tomaat? En hoeveel calorieën bevatten onze snoeptomaatjes en andere snackgroenten? Op deze pagina geven we je alle informatie over calorieën en tomaat en beantwoorden we vele vragen. De belangrijkste conclusie geven we alvast prijs:

Er zitten weinig calorieën in tomaat en onze snoeptomaatjes. Daarom is het een erg gezond tussendoortje!

Hoeveel calorieën mag je binnenkrijgen op een dag?

Het aantal calorieën dat je mag binnenkrijgen op een dag verschilt per persoon. Belangrijke eigenschappen die bepalen hoe veel calorieën je per dag mag nuttigen zijn:
– Geslacht
– Leeftijd
– Mate van actieve leefstijl

In deze tabel kun je per geslacht, leeftijd en leefstijl bekijken hoeveel calorieën je dagelijks mag binnenkrijgen. Een weinig actieve leefstijl betekent dat je vaak zittende werkzaamheden uitvoert en niet de benodigde dagelijkse beweging krijgt. Een actieve leefstijl is wanneer je elke dag voldoende beweegt. Voor kinderen tot 18 jaar houdt dit in dat je een uur per dag in beweging bent, volwassenen hebben dagelijks minimaal een half uur beweging nodig.

Het aanbevolen aantal calorieën per dag, verdeeld naar leeftijd, geslacht en leefstijl

Wat is het aantal calorieën in tomaat?

Wanneer je gezond wilt eten met weinig calorieën is tomaat een verstandige keuze. Er zitten weinig calorieën in tomaat, terwijl tomaten wel veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Afhankelijk van het soort tomaat zitten er gemiddeld 30 kilocalorieën in tomaat. Naast het lage aantal calorieën in tomaat, heeft het ook een zeer gezonde werking. Door de grote hoeveelheid kalium, mineralen en vitaminen verlaagt tomaat het risico op hart- en vaatziekten. Als je gezond én makkelijk wilt eten zijn de snoeptomaatjes van Tommies een uitstekende aanvulling op jouw voedingspatroon.

Hoeveel calorieën zitten er in snoeptomaatjes?

Snoeptomaatjes bevatten maar 30 kilocalorieën per 100 gram. Als je een handje vol snacktomaatjes eet heb je de helft van je benodigde hoeveelheid groenten per dag al binnen, met slechts 30 Kcal van de totaal benodigde hoeveelheid. Tomaten hoef je echt niet alleen bij het avondeten te eten. Door het lage aantal calorieën in tomaat is het ook een gezond tussendoortje. Binnen een gezond voedingspatroon is er ruimte voor 3 tussendoortjes per dag. De richtlijn voor een tussendoortje is daarbij maximaal 110 kcal per keer. Met een handje vol snacktomaatjes (circa 100 gram) in je broodtrommel, of een gevulde Tommie TomTrom, naar school of naar het werk ben je verzekerd van een eetpatroon met gezonde tussendoortjes.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons