Voedingswaarde tomaat

De voedingswaarde van tomaat

Tomaten zijn erg gezond, omdat het weinig calorieën bevat. Daarnaast is de voedingswaarde van tomaat erg hoog. Dat wil zeggen dat tomaten veel nuttige voedingstoffen voor ons lichaam bevatten. De snoeptomaatjes van Tommies zijn daarom een heel gezond tussendoortje voor jong en oud!

 

De voedingswaarde is een opsomming van de hoeveelheid energie per portie. Een volwaardige maaltijd met een hoge voedingswaarde bevat:
– Voldoende energie (Kcal)
– Veel nuttige voedingstoffen

Sommige etenswaren zijn niet zo waardevol voor je eetpatroon, omdat het wel veel calorieën bevat, maar weinig nuttige voedingsstoffen. Op deze pagina zullen we de voedingswaarde van tomaat verder onder de loep nemen.

Wat is de voedingswaarde van tomaat?

Tomaat heeft een hoge voedingswaarde. Uit 80 gram tomaat haal je gemiddeld 64,8 KJ energie. Deze energie haalt je lichaam uit de eiwitten en koolhydraten in tomaat. Daarnaast bevatten tomaten geen verzadigde vetten, waardoor het weinig calorieën bevat.

Voedingswaarde tomaat

De hoge voedingswaarde van tomaat komt vooral door het hoge gehalte kalium. Per 80 gram tomaten krijgt je lichaam bijna 100 milligram kalium binnen.

Kalium zorgt voor een goede werking van de spieren, het zenuwstelsel en voorkomt een hoge bloeddruk. Doordat tomaten rijk zijn aan kalium staat de voedingswaarde van tomaat buiten kijf. Het eten van snoeptomaatjes is daarom goed voor het gezond houden van de bloeddruk, de spieren en het zenuwstelsel.

De vitamines in tomaat

Naast dat tomaten veel kalium bevatten, levert ook de hoeveelheid vitamines in tomaat een belangrijke bijdrage aan de voedingswaarde.

Wil je weten hoe snoeptomaatjes jou kunnen helpen aan de vitamines die je nodig hebt? Doe dan onze Vitamine Vaardig test!

Tomaat is rijk aan vitamine B11 en vooral vitamine C. Voor gezonde botten, bloedvaten, tanden en tandvlees is vitamine C van groot belang. Vitamine C zorgt ook voor meer energie en een betere weerstand.

Vitamines tomaat

In de tabel staat een overzicht van alle vitamines in tomaat. Per 80 gram tomaten krijgt je lichaam maar liefst 14,4 milligram vitamine C binnen. Deze hoge aanwezigheid van vitamines in tomaat zorgen voor een hoge voedingswaarde. Wanneer je een gezond tussendoortje met een hoge voedingswaarde wilt, zijn de snoeptomaatjes van Tommies een uitstekende keuze.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons