Voedingswaarde komkommer

De voedingswaarde van komkommer

Komkommer is een hele gezonde groente. Niet alleen omdat er in een komkommer weinig calorieën zitten, maar ook vanwege de hoge voedingswaarde van komkommer. Een hoge voedingswaarde wil zeggen dat een komkommer veel gezonde voedingstoffen bevat. Daarom zijn de snackkomkommers van Tommies zo’n goed tussendoortje!

 

De voedingswaarde is een opsomming van de hoeveelheid energie per portie van 100 gram. Een volwaardige maaltijd met een hoge voedingswaarde bevat:
– Voldoende energie (Kcal)
– Veel nuttige voedingstoffen

Er zijn veel etenswaren die calorierijk zijn, maar slechts weinig gezonde voedingsstoffen bevatten. Dit voedsel is niet waardevol voor je gezonde eetpatroon. De voedingswaarde van komkommer kan wel een goede toevoeging zijn aan jouw eetpatroon. Wat is precies de voedingswaarde van komkommer? Op deze pagina zullen we de voedingswaarde van komkommer verder onder de loep nemen.

Wat is de voedingswaarde van komkommer?

Komkommer heeft een hoge voedingswaarde. Gemiddeld haal je uit 80 gram komkommer ongeveer 50 kilojoule energie. Je lichaam haalt deze energie vooral uit de aanwezige koolhydraten. Snackkomkommers bevatten geen verzadigde vetten en cholesterol, dit draagt ook bij aan de hoge voedingswaarde.

Voedingswaarde komkommer

De voedingswaarde van komkommer komt voor een groot deel voort uit de aanwezige voedingstof kalium. Snackkomkommers bevatten per portie van 80 gram 212,8 milligram kalium.

Kalium is een belangrijke voedingstof voor een gezonde bloeddruk, de geleiding van ons zenuwstelsel en een goede werking van de spieren. Doordat komkommer veel kalium bevat is de voedingswaarde van Tommies snackkomkommers zeer groot. Het eten van onze snackkomkommers zorgt voor het gezond houden van de bloeddruk, de spieren en het zenuwstelsel.

De vitamines in komkommer

Niet alleen kalium, maar ook de aanwezige hoeveelheid vitamines dragen bij aan de gezonde voedingswaarde van komkommer. Komkommer bevat vooral de vitamines C, B en K.

Wil je weten op welke momenten snoepkomkommers jou aan de vitamines kunnen helpen die je nodig hebt? Bekijk dan snel onze handige Vitamine Vaardig tool!

Vitamines in komkommer

Vitamine C zorgt ervoor dat we meer energie krijgen en versterkt onze weerstand. Ook voor sterke botten, tanden, tandvlees en bloedvaten is vitamine C heel belangrijk. Vitamine B speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, het vernieuwen van cellen en een goede werking van het zenuwstelstel.
Snackkomkommers bevatten ook veel vitamine K, dat zorgt voor een versnelde bloedstolling. Vitamine K versterkt ook de botopbouw en de werking van je hersenen. Onze snackkomkommers bevatten per 80 gram al 20% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine K.

Als je een gezond tussendoortje wilt eten met een hoge voedingswaarde, zijn de snackkomkommers van Tommies een hele verstandige keuze.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons