Komkommer gezond

Is komkommer gezond?

Komkommer is erg gezond en helpt je aan de benodigde hydratatie en vitamines. Wil je weten hoe snoepkomkommers jou een handje kunnen helpen op het werk, op school of bij het sporten? Doe dan onze Vitamine Vaardig test!

Als je op zoek bent naar een tussendoortje binnen een verantwoord voedingspatroon is komkommer een gezond alternatief voor snacks. Snackkomkommers zijn de ideale vervangers van ongezonde tussendoortjes!

Een belangrijke pijler onder een gezond voedingspatroon is gevarieerd eten. Om alle benodigde voedingstoffen binnen te krijgen, is het van belang om naast fruit en brood vooral veel groenten te eten. Het is niet verstandig om ongezonde tussendoortjes met veel verzadigde vetten en zout te nemen. Juist daarom is komkommer zo gezond: het helpt je om dagelijks genoeg groente binnen te krijgen én vervangt slechte snacks! Dus snoep gezond met snackkomkommers!

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groenten is 200 gram, voor een persoon van 14 jaar of ouder. Zoals je hieronder kunt zien voldoen de meeste mensen hier niet aan:
– Slechts 1 op de 20 Nederlandse volwassenen eet de ADH groenten
– Gemiddeld eten we in Nederland per dag slechts 131 gram groenten
– 80% van de Nederlanders eten groenten enkel bij de avondmaaltijd
– Maar 1% van de personen van 7-18 jaar eet de ADH groenten
– Gemiddeld eten personen van 7-18 jaar dagelijks maar 77 gram groenten.

Vanwege de volgende redenen is komkommer gezond om als tussendoortje op te nemen in jouw voedingspatroon, of dat van je kind(eren):
– Snackkomkommers zijn op elke locatie en ieder moment van de dag te eten, omdat het makkelijk mee te nemen is.
– Komkommer is gezond, omdat het veel voedingsstoffen bevat en caloriearm is
– Slechts 3 snackkomkommers vormen samen al de helft van de dagelijks benodigde groenten
– Met snackkomkommers als tussendoortje, of bij de lunch, spreid je de groenteconsumptie over de gehele dag

Waarom is komkommer gezond?

Komkommer bevat een enorme hoeveelheid water. Dit water wordt bovendien op een natuurlijke wijze gezuiverd, waardoor het van hogere kwaliteit is dan gewoon water. Dit water maakt komkommer gezond voor de huid. Het zorgt voor extra hydratatie en dat is goed tegen huidonzuiverheden en huidveroudering.

Ook voor het reinigen van het lichaam is komkommer zeer gezond. Snackkomkommers helpen je lichaam om oude afvalstoffen en gifstoffen af te voeren. Hierdoor is komkommer een gezond voedselwaren voor de blaas, nieren, lever en alvleesklier. Door de zuiverende werking helpen snackkomkommers als tussendoortje de kans op blaas-, nier-, lever, en alvleesklieraandoeningen te verkleinen.

Waarom is komkommer nog meer gezond?

Snackkomkommers van Tommies zijn rijk aan silica. Silica zorgt voor gezonde weefsels in de spieren, pezen, kraakbeen en het bot.
Ook voor de bloedstolling is komkommer gezond. Komkommer bevat namelijk veel vitamine K, dat zorgt voor een versnelde bloedstolling. Met 100 gram van onze snackkomkommers heb je al 20% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine K binnen. De vitamine K in komkommer is naast de bloedstolling ook gezond voor de botopbouw en de hersenen.

De vraag ‘waarom is komkommer gezond?’ kent dus veel antwoorden. Eén ding is duidelijk, de snackkomkommers van Tommies zijn ontzettend gezond!

 

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons