Calorieën komkommer

Calorieën in komkommer

Als je streeft naar een gezond voedingspatroon is het van belang om gevarieerd te eten. Nuttig daarom eten en drinken uit alle schijven binnen de bekende ‘schijf van vijf’. Uiteraard is het ook verstandig om niet te veel te eten. Let er daarom op dat je niet te veel calorieën op een dag binnenkrijgt. Wat is het aantal calorieën dat je mag binnenkrijgen? Welk voedsel is gezond en caloriearm? Hoeveel calorieën telt komkommer? En hoeveel calorieën zitten er in de snackkomkommers van Tommies? Lees op deze pagina alle informatie over calorieën en komkommer en krijg antwoord op al deze vragen. De belangrijkste conclusie kunnen we alvast prijsgeven:

Snackkomkommers van Tommies zijn caloriearm en daarom erg gezond!

Hoeveel calorieën mag je binnenkrijgen op een dag?

Afhankelijk van geslacht, leeftijd en mate van actieve leefstijl verschilt het per persoon hoeveel calorieën je dagelijks mag binnenkrijgen. In de tabel hieronder is het aanbevolen aantal calorieën voor opgesplitst voor mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en een actieve, dan wel minder actieve leefstijl. Een actieve leefstijl houdt in dat je iedere dag voldoende in beweging bent. Personen tot 18 jaar hebben een uur per dag aan beweging nodig. Volwassenen hebben genoeg aan minimaal een half uur beweging per dag.

Het aanbevolen aantal calorieën per dag, verdeeld naar leeftijd, geslacht en leefstijl

Wat is het aantal calorieën in komkommer?

Wil je gezond en caloriearm eten? Dan zijn de snackkomkommers van Tommies een verstandige keuze! Er zitten weinig calorieën in komkommer, terwijl het wel veel goede voedingsstoffen bevat.
Per 100 gram zitten er maar 13 kcal in komkommers. Komkommers zijn niet alleen caloriearm, maar bevatten ook veel vitaminen, silica en water voor een hydraterende en zuiverende werking. Hierdoor zijn komkommers gezond voor de huid, het zuiveren van organen, de bloedstolling en de spier- en botopbouw.

Hoeveel calorieën zitten er in snackkomkommers?

Komkommers bevatten per 100 gram maar 13 kilocalorieën. De snackkomkommers van Tommies bevatten per snackkomkommer ongeveer 3 kcal. Met een paar snackkomkommers per dag heb je, met slechts 13 kcal, de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen.

Binnen een gezond voedingspatroon is genoeg ruimte voor tussendoortjes, zolang deze zo gezond zijn als onze snackgroenten. Neem een handje vol snackkomkommers mee in je broodtrommel naar school of het werk, en je bent verzekerd van een eetpatroon met gezonde tussendoortjes.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons