Zelf tomatensoep maken van verse tomaten
Tomatensoep is een van de favoriete soepen van ons Nederlanders. Wie eenmaal tomatensoep van verse tomaten heeft geproefd, wil waarschijnlijk nooit meer anders. Maar hoe maak je zelf tomatensoep van verse tomaten?
Met Tommies ‘De basis voor…’ Zoete tomatensoep is het niet alleen heel eenvoudig, het is ook nog eens snel te bereiden. In de verpakking zitten alle benodigde ingrediënten en dankzij een simpel recept staat er zonder moeite in 20 minuten verse dampende tomatensoep op tafel.
De voordelen van Tommies ‘De basis voor…’ Zoete tomatensoep
- Volledig zelfgemaakte tomatensoep
- Vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen
- Geen toegevoegde suikers
- Gezond met verse snacktomaatjes
- Lekker snel te bereiden (max. 20 minuten)
Zoete tomatensoep zonder toegevoegde suikers
De zelfgemaakte zoete tomatensoep is een simpele soep met als voornaamste ingrediënt de verse Tommies snacktomaatjes, aangevuld met een sjalotje.
Het verschil met gewone tomaten is dat Tommies snacktomaatjes over een natuurlijke zoetheid beschikken. Hierdoor hoeft de soep niet extra gezoet te worden en dat is bij veel andere tomatensoep wel het geval. Maar vergeet de invloed van de smaakmaker niet. Dit poeder van gedroogde tomaatjes bevat helemaal geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers, maar geeft de zoete tomatensoep wel een onderscheidende smaak.
Kortom: Met Tommies ‘De basis voor…’ Zoete tomatensoep zet je eenvoudig een zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten op tafel. Zoet van smaak, maar ontzettend gezond!
‘De basis voor…’ Zoete tomatensoep bestaat uit:
- Verse snacktomaatjes
- Sjalotje
- Smaakmaker
Recept voor verse zoete tomatensoep
Soepliefhebbers lopen weg met dit eenvoudige recept voor zelfgemaakte tomatensoep. Wil jij ook iedereen aan tafel ‘zoet’ krijgen, probeer dan dit basisrecept voor verse zoete tomatensoep.
- Snipper de sjalot en fruit deze op laag vuur in één eetlepel olijfolie.
- Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de sjalot. Stoof enkele minuten mee tot de tomaatjes zacht zijn.
- Voeg 250 ml water en de smaakmaker toe en kook zachtjes 5 tot 10 minuten.
- Pureer de soep tot de gewenste structuur.
Tip: Serveer de verse tomatensoep met een beetje fijngehakte basilicum
Deel de vrolijke kant van gezondheid.