Zelf bolognaisesaus maken van verse tomaten
Het is een klassieker onder de pasta’s, iedereen is weg van pasta Bolognaise! Niet veel mensen weten hoe eenvoudig het is om zelf bolognaisesaus te maken van verse tomaten. Tenminste, als je kiest voor Tommies ‘De basis voor…’!
Voor deze zelfgemaakte pastasaus heb je slechts 15 minuten nodig. Voeg zelf gehakt en pasta toe, dan kun je met recht zeggen dat er een verse pasta op tafel staat.
De voordelen van Tommies ‘De basis voor…’ Pastasaus Bolognaise
- Volledig zelf bolognaisesaus maken
- Gezonde bolognaisesaus met verse tomaten
- Pastasaus zonder E-nummers
- Zonder toegevoegd suiker
- Eenvoudig en snel te bereiden (max. 15 minuten)
Bolognaise pastasaus zonder E-nummers
Wie niet graag kiest voor pastasaus met E-nummers of toegevoegd suiker, doet er goed aan om zelf bolognaisesaus te maken.
Het grote geheim achter het concept ‘De basis voor…’ is de smaakmaker. Het poeder van gedroogde tomaatjes vormt de basis voor de verse bolognaisesaus. De smaakmaker bevat helemaal geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers en versterkt de natuurlijke zoetheid van de tomaatjes van Tommies.
Het sjalotje en de verse tomaatjes in de verpakking maken het geheel compleet.
‘De basis voor…’ Pastasaus Bolognaise bestaat uit:
- Verse snacktomaatjes
- Sjalotje
- Smaakmaker
Recept voor bolognaisesaus met verse tomaten
Bij veel huishoudens staat de pasta bolognaise, terecht, met regelmaat op het menu. Vanuit smaakoverweging, maar ook met het oog op een gezonde voeding loont het om er voor te kiezen om zelf pastasaus te maken. En dat kan nu binnen een kwartiertje met dit eenvoudige recept voor bolognaisesaus met verse tomaten.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze op laag vuur in één eetlepel olijfolie.
- Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de sjalot en knoflook. Stoof mee tot de tomaatjes zacht zijn.
- Rul in een andere pan het gehakt.
- Voeg de smaakmaker en 50 ml water toe aan het groentenmengsel en breng aan de kook.
- Pureer de saus.
- Voeg het gehakt toe aan de saus en serveer samen met de pasta.
Tip: Serveer zelfgemaakte bolognaisesaus met een beetje fijngehakte peterselie
Deel de vrolijke kant van gezondheid.