Zelf pittige tomatensaus maken van verse tomaten
Bij pittige tomatensaus denken wij Nederlanders niet direct aan de mogelijkheid om het zelf te maken. Zonde, want niets is zo smaakvol als zelfgemaakte pikante saus. Maar hoe kun je zelf pittige tomatensaus maken van verse tomaten?
Tommies ‘De basis voor…’ Pikante tomatensaus laat zien hoe je in slechts 15 minuten een pittige tomatensaus op tafel zet. Voeg zelf bijvoorbeeld pancetta toe en je hebt in een handomdraai een heerlijke verse pasta.
De voordelen van Tommies ‘De basis voor…’ Pikante tomatensaus
- Volledig zelf pittige tomatensaus maken
- Gezonde tomatensaus van verse tomaten
- Pastasaus zonder E-nummers, geur-kleur- en smaakstoffen
- Zonder toegevoegd suiker
- Eenvoudig en snel te bereiden (max. 15 minuten)
Pittige pastasaus zonder E-nummers
De basis voor de pikante pastasaus is de smaakmaker. Het poeder van gedroogde snacktomaatjes bevat helemaal geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers en heeft de natuurlijke zoetheid van de tomaatjes gecombineerd met een kruidige pittigheid. Zo maak je een lekkere pastasaus zonder E-nummers!
In de verpakking zitten bovendien Tommies snacktomaatjes en snackpaprikaatjes en natuurlijk knoflook. Hiermee is de saus compleet en hoef je enkel nog pancetta en vlinderpasta toe te voegen voor een complete maaltijd.
‘De basis voor…’ Pikante tomatensaus bestaat uit:
- Verse snacktomaatjes en snackpaprikaatjes
- Knoflook en peper
- Smaakmaker
Recept voor pittige tomatensaus van verse tomaten
Zelf tomatensaus maken is heel wat anders dan een saus uit een pakje of zakje. Dankzij het nieuwe kookconcept van Tommies zet iedereen nu in een handomdraai pikante tomatensaus op tafel. Lees hier het eenvoudige recept voor zelfgemaakte pikante tomatensaus!
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze op laag vuur in één eetlepel olijfolie.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en peper. Snijd de paprika in kleine stukjes en snijd de peper heel erg fijn.
- Halveer de tomaatjes.
- Voeg de paprika, tomaatjes en peper toe aan de sjalot en knoflook. Stoof mee tot de groenten zacht zijn.
- Snijd de pancetta (spek) in kleine reepjes en bak uit in een pan.
- Voeg de smaakmaker en 50 ml water toe aan het groentenmengsel en breng aan de kook.
- Pureer de saus, voeg de pancetta (spek) toe en serveer samen met de pasta.
Tip: Serveer de pittige tomatensaus met een beetje mascarpone.
Deel de vrolijke kant van gezondheid.