Snackgroenten op kantoor als vervanger van ‘koekje bij de koffie’

Slechts 5% van de Nederlandse volwassenen eet de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en de werkvloer biedt kansen om dit percentage te vergroten. Dat blijkt uit een onderzoek van Greenco en Wageningen University & Research. De studie laat zien dat snackgroenten tijdens vergaderingen het traditionele koekje bij de koffie kan vervangen. Uit resultaten blijkt dat er door de dag heen volop mogelijkheden zijn om de consumptie van groenten te verhogen door snackgroenten op de werkvloer aan te bieden.

Marketingmanager van Tommies, Yvonne Vanlier: “Een makkelijke manier om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag te halen, is tussendoor snackgroenten eten. Een handjevol snoeptomaatjes is al bijna de helft van die aanbevolen hoeveelheid!”

Gezonde tussendoortjes voor de werkvloer
De snackgroenten van Tommies zijn de ideale gezonde tussendoortjes op het werk. Zó te eten rijk aan vitamines en mineralen en makkelijk mee te nemen en uit te delen. Zo zijn snoeptomaatjes, snackkomkommers en snoeppaprika’s een lekker alternatief voor het koekje of chocolaatje bij de koffie. Snackgroenten helpen werknemers niet alleen aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid groenten, ze zorgen ook voor verminderde stress en een betere concentratie. Zo zijn snacktomaten rijk aan vitamine C en dat draagt bij aan een gezonde bloeddruk en een scherpere focus. Met Tommies snackgroenten kun je als werkgever een bijdrage leveren aan de vitaliteit van je werknemers door het makkelijker te maken om hun dagelijkse vitamines en voedingstoffen binnen te krijgen. Zo zorgen we samen voor een energiekere werkvloer met een hogere weerstand. Plaats de snackgroenten van Tommies daarom op een centrale plaats in het kantoor!

Belangrijkste resultaten uit het onderzoek
De belangrijkste onderzoeksresultaten uit de studie van de WUR zijn:

• Deelnemers aan het onderzoek aten tijdens een vergadering tot wel een derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten
• Ze namen ook groenten als er koekjes op tafel stonden
• De snackgroente vonden zowel ‘s morgens als ‘s middags aftrek
• Veruit de meeste snackgroente werden gegeten als de medewerkers de groenten in een eigen beker kregen aangeboden

Lees hier de volledige onderzoeksresultaten.

Snackgroenten van de supermarkt naar de werkvloer
In de AGF schappen van de supermarkt staan tomaten, komkommers en paprika’s in de top 5 van de meest gekochte groenten. Snoeptomaatjes zijn één van de grote stijgers. De volgende stap is om dit ook op de werkvloer te stimuleren. Het GroentenFruit Huis ziet met name kansen bij de groep mensen die wel regelmatig, maar nog niet genoeg groenten en fruit eten. Directeur Gert Mulder zegt hierover: “We moeten juist deze groep verleiden tot consumptie op nieuwe eetmomenten, bijvoorbeeld snackgroenten bij vergaderingen of in de kantine en consumenten inspireren om ook bij het ontbijt, tussendoor of bij de lunch groenten en fruit te eten.”

 

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons