“Veggies each day keep the stress blues away”

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar naast dat Tommies snackgroenten lekker zijn, zijn ze ook super gezond! Zo blijkt ook nu: Door drie of vier porties groente per dag te eten, kunnen mensen hun stressniveau verlagen! 

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de universiteit van Sydney onder 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Zij werden gedurende de periode 2006 tot 2008 en in 2010 ondervraagd over hun groente- en fruitconsumptie, levensstijl en mate van psychische stress.

Daaruit bleek dat mensen die drie of vier porties (225 tot 300 gram) groenten aten, de kans op stress met 12 procent zagen verkleinen vergeleken met personen die geen groente aten of slechts een portie (75 gram).

Onderzoeksdeelnemers die vijf tot zeven porties groente én fruit aten, lieten de kans met 14 procent slinken ten opzichte van mensen de nul tot vier porties aten.

Vrouwen: 23% minder kans op stress
Bij vrouwen werd een meer significant verschil opgemerkt. De groep vrouwen die vijf tot zeven porties fruit en groente aten, hadden gemiddeld 23 procent minder kans op stress dan vrouwen die geen of één portie consumeerden.
“Uit dit onderzoek blijkt dat niet alleen de combinatie van dagelijks groente en fruit de kans op stress verkleint, maar dat ook door alleen regelmatig groente te eten die kans al lijkt af te nemen”, aldus dokter Melody Ding van de universiteit van Sydney.

Onze tip: Neem standaard Tommies mee naar je werk, sport of onderweg! Zo kom je snel aan de benodigde porties om je stressniveau op peil te houden!

Bron: Dit onderzoek is gebaseerd op gegevens van de Sax Instituut 45 and Up Study, Australië’s grootste lopende gezondheid studie.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons