Unieke Tommies spelerspresentatie bekrachtigt samenwerking met JOGG

“De ambitie is een gezonder aanbod in sportkantines”

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en de producent van Tommies hebben de handen ineen geslagen bij het vervullen van de ambitie om Nederlandse sportkantines gezonder te maken. Op vrijdag 26 januari ondertekenden Jos van Mil, uitvinder van het snoeptomaatje, en Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, een samenwerkingsovereenkomst. De eerste concrete stap is de samenwerking in de pilot met Tommies sportgroenten op 200 sportclubs. Zo wordt het gezonde aanbod in sportkantines gestimuleerd.

Samen kunnen we clubs helpen!
Jos: “Er is nu –terecht- steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Maar groente is voor veel mensen nog steeds geen vanzelfsprekende keuze, zeker niet als tussendoortje. Daar kunnen wij met de snackgroenten van Tommies echt iets aan doen, juist in de out-of-home kanalen. Sport is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarom ben ik zo blij met de samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht, die al lange tijd de boodschap van gezonde kantines ondersteunt en daar een groot netwerk in heeft opgebouwd. Samen kunnen we veel clubs helpen en daarmee veel mensen bereiken.”

Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, vult aan: “Met elkaar willen we kinderen stimuleren om groente te eten. Daar zetten we echt onze tanden in… Vrijwel geen kind eet genoeg groente, terwijl groente zoveel voedingsstoffen en weinig calorieën levert. Ook in de sportkantine passen snackgroenten als lekker en gezond alternatief”.

Pilot met Team Tommies
In het voorjaar van 2016 worden 200 clubs uitgenodigd deel te nemen aan de pilot ‘Tommies: Supporter van sportief snacken’. Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert alle clubs die bezig zijn met gezond aanbod aan deze pilot deel te nemen, als concrete invulling van de gezonde ambitie.

Ludieke persconferentie
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst werd omlijst door een ludieke persconferentie waarin de spelers van Team Tommies werden gepresenteerd. Hieronder de videoregistratie hiervan:

 

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons