Tomatoworld

Wil jij alles weten over tuinbouw en tomaten? Of ben je op zoek naar een educatief uitje voor kinderen? Bij het hoofdkantoor van Tommies kun je de tentoonstelling Tomatoworld bezoeken. Dit is een permanente tentoonstelling over het belang van de Nederlandse glastuinbouw. Met de belangrijkste smaakmaker, de tomaat, in de hoofdrol. Hier wordt duidelijk hoe de tuinbouw bijdraagt aan de welvaart, gezondheid en duurzaamheid in Nederland.

Tomatoworld is sinds 2008 dé belevingswereld die de kracht van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt. In het informatie- / educatie centrum en de demonstratiekas worden bezoekers meegenomen in de dynamische en innovatieve wereld van de glastuinbouw.

Tomatoworld: de tomaten belevenis

Het is een echte belevenis. Bezoekers worden bewust gemaakt hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld. Ze kunnen zien en ervaren wat er allemaal aan gedaan wordt om mooie, smaakvolle producten te telen en hoe technische innovaties hierbij helpen. Het aangename klimaat in de kas kun je voelen, je ruikt de echte tomatenlucht en ontdekt de verschillen tussen de rassen tomaten. In Tomatoworld beleeft de bezoeker het totaalverhaal van zaadje tot tomaatje en van grond tot mond.

Wist je dat er meer dan 80 verschillende soorten tomaten zijn? In Tomatoworld staat een demonstratiekas van ruim 1500 m², bestemd voor de teelt van 50 tot 80 verschillende tomatenrassen. Roze, rode, gele en tijgertomaten; ze zijn er in allemaal soorten en kleuren! Kom ze allemaal bekijken in Tomatoworld!

Tomatoworld als congresruimte

De overige 500 m² is ingericht als moderne tentoonstellings- en congresruimte. Tomatoworld is een aantrekkelijk en uniek adres voor excursies, educatieve dagtrips, presentaties, vergaderingen of lezingen.

Bezoek Tomatoworld

Bovenal moet je Tomatoworld vooral ervaren, dus kom gerust eens bij ons langs!

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons