Nieuwe Schijf van Vijf

Nieuwe Schijf van Vijf onderstreept het belang van groente

23 maart 2016 – Het Voedingscentrum presenteerde 22 maart 2016 de nieuwe Schijf van Vijf. Zoals vanouds ziet hij eruit als een schijf met vijf vakken waarin onbewerkte producten de boventoon voeren. De nieuwe Schijf van Vijf benadrukt het belang van een hogere groente-inname, variatie en gezonde snackmomenten. Greenco ziet snackgroenten als uitgelezen kans, voor retailers en consumenten, om deze aanbevelingen in de praktijk haalbaar te maken.

De nieuwe Schijf van Vijf adviseert dagelijks veel groente en fruit te eten en vooral volkorenproducten als volkorenbrood, -pasta en -couscous en zilvervliesrijst te consumeren. Het belang van groente in een gezonde voeding wordt onderstreept door een flink hogere aanbeveling. Deze is voor volwassenen van 200 naar 250 gram groente verhoogd en voor kinderen van 150 naar 150-200 gram groente.

In de praktijk blijkt het echter voor veel mensen lastig om zelfs de oude aanbeveling te halen. Slechts 5% van de volwassenen haalt momenteel de groenteaanbeveling van 200 gram per dag en men eet gemiddeld slechts 131 gram groente dagelijks. Voor kinderen (7-18) ligt dit percentage nog lager, namelijk op 1%, met een gemiddelde consumptie van 77 gram per dag. En ongeveer 80% van de Nederlanders eet alleen groente bij het avondeten.

Greenco gelooft dat de mini-groenten een prachtige oplossing bieden. Eén handje snackgroente voegt namelijk al 100 gram groente toe aan de dagelijkse inname. Met snackkomkommers, -tomaatjes en -paprikaatjes in het assortiment bieden we ook de nodige variatie. Zo maken we het makkelijk én leuk om groente tussendoor te eten.

Yvonne Vanlier, Manager Marketing en Communicatie Greenco,: “Wij zien nog veel kansen om de consumptie van mini-groenten te stimuleren en we gaan er alles aan doen om die kansen te benutten. Zo lanceerden we in 2015 de campagne om mini-groenten groot te maken. Daarnaast werken we met diverse partijen samen om mini-groenten door heel Nederland en de hele dag door beschikbaar te maken. Van retailschap, tot lunchbox, sportkantine en vergadertafel.”

Lees het gehele artikel hier.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons