Met deze tips kom je er wel!

De aanbevolen hoeveelheid groenten is omhoog gegaan naar minimaal 250 gram per persoon per dag. Voor sommige mensen is dit moeilijk te halen. Daarom een aantal tips om eenvoudiger aan meer groenten te komen.

1) Neem een omelet
Maak een omelet met lekker veel groente. Denk aan: reepjes paprika, bosui, prei, selderij, doperwten of tomaatjes. Je kunt hem precies zo maken als je zelf lekker vindt.

2) Op je boterham
Dat tomaat en komkommer lekker is op je boterham met kaas weet je waarschijnlijk wel. Maar denk ook eens aan waterkers, paprika, avocado en gegrilde groenten.

3) Groentesmoothie
Maak een groentesmoothie om je dag mee te beginnen. Vind je dit niet zo lekker, dan kun je ook groente door een fruitsmoothie doen, zoals bijvoorbeeld spinazie of selderij. Daar proef je vrij weinig van

4) Groentenbrood
Wist je dat er tegenwoordig ook groentenbrood op de markt is? Bij het bereiden van het brood wordt groentensap gebruikt in plaats van water. Denk aan wortelbrood, spinaziebrood of tomatenbrood.

5) Maak een salade
In andere landen is het heel gewoon, salades als ontbijt. Varieer er lekker op los met ingredienten als avocado, tomaatjes, radijsjes en komkommer!

En last, but not least…neem een bekertje snacktomaatjes mee! Eet die helemaal leeg dan heb je al 250 gram tomaatjes gegeten zonder dat je er erg in hebt!

Bron: gezondheidsnet.nl

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons