Update – Hagelschade treft Greenco

21 juli 2016

De twee teeltlocaties van Greenco in Someren zijn donderdagavond 23 juni 2016 zwaar getroffen door hagel. De totale teelt van 14 ha. moet als verloren worden beschouwd en de kassen zijn zwaar beschadigd. Wij verwachten pas na de zomer meer duidelijkheid te krijgen van de verzekeringsmaatschappij op basis waarvan wij verdere stappen kunnen nemen.

We zijn nu met vier dingen bezig:

1) Inventariseren van de geleden schade. We zijn met de verzekeraar in gesprek over het vergoeden van de geleden schade.

2) Het bedienen van onze klanten. We stellen samen met collegatelers alles in het werk om op korte, middellange en lange termijn zo goed mogelijk aan de volledige behoefte van onze klanten te voldoen.

3) Productie opbouwen. Wij proberen zo snel mogelijk ook de eigen productie weer op te bouwen. Uitgangspunt daarbij is wederopbouw in Someren.

4) Zorgen voor ons personeel. Het opbouwen van de productie kost tijd. We inventariseren de mogelijkheden voor ons personeel.

Voor de meeste werknemers op uitzendbasis is er helaas tijdelijk geen werk meer in Someren. Voor een aantal is er wel werk op andere locaties gevonden of werk via andere uitzendbureaus. Onze vaste werknemers zijn bezig met opruimwerkzaamheden.

Een gedeelte van de scholieren (boven de 18 jaar) is inmiddels ook gestart met opruimwerkzaamheden. Anderen hebben aangegeven zelf elders werk te zoeken. Voor de scholieren tot 18 jaar zijn opruimwerkzaamheden in verband met veiligheid niet passend en is er helaas voorlopig geen werk bij Greenco te Someren.

Wij stellen nog steeds alles in het werk om voor zoveel mogelijk mensen passend werk te vinden. We doen ons uiterste best alle collega’s zo snel mogelijk in te lichten over het vervolg.

Zodra we meer informatie hebben komen we bij je terug.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons