Groenten eten? Geen probleem!

Hoe fijn is het als je kind om groenten vraagt en je geen strijd hoeft te voeren? Uiteraard spelen we er met Tommies al op in door groenten op een leuke manier aan te bieden. Maar mocht dat nog niet voldoende zijn, hebben we nog een aantal goede tips.

Laat kinderen meehelpen
Begin bij het begin: laat je kind zijn eigen kruiden kweken en groenten uitkiezen. Als ze onderdeel zijn van het proces, hechten ze er meer waarde aan. Dus ga met jouw zoon of dochter aan de slag!

Speel verstoppertje
Je kunt groenten eenvoudig in allerlei maaltijden ‘verstoppen’. Zo zijn lasagne, gehaktballen en spaghetti bolognese ideaal voor fijngesneden groenten. Loop niet te hard van stapel en begin met natuurlijk milde, zoete smaken, zoals een gele paprika of courgette.

Laat ze een hapje nemen
Probeer de ‘één hap regel’. Een kind moet wennen aan smaken en dat duurt soms lang. Zolang je kind een hap moet nemen alvorens te weigeren, heeft hij/zij tijd om gewend te raken aan de nieuwe smaak.

#gavoorkleur
Kinderen reageren positief op kleur. En groenten zijn er in allerlei kleuren. Rood, paars, geel, groen, oranje, je kunt het zo gek niet bedenken. Speel met de kleuren op het bord en maak er leuke patronen van.

Oranje paprikaatje al geprobeerd?
Het oranje paprikaatje is lekker zoet. Je kunt ze koken, maar ook puur serveren. Snijd ze in leuke vormen, bijvoorbeeld frietjes.

Probeer het eens. Heb jij nog een goede tip die we aan bovenstaand rijtje toe kunnen voegen?

Bron: lunchroom.nl

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons