Eerste PlanetProof Tommies snacktomaatjes in de schappen bij Jumbo

Vanaf deze week zijn de eerste Tommies snacktomaatjes met het PlanetProof- keurmerk te koop bij Jumbo. Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzaam zijn geteeld. Dit gebeurt bij Greenco, de teler van Tommies, bovendien jaarrond in Nederlandse kassen. Hiermee dragen we bij aan het doel van Jumbo om in 2020 uitsluitend PlanetProof gecertificeerde groente en fruit van Nederlandse bodem te verkopen.

Met het PlanetProof logo geven Jumbo, Greenco en ketenpartner The Greenery klanten de mogelijkheid bewust voor duurzame groente van Nederlandse bodem te kiezen.
Ton van den Hoek, Unitmanager Jumbo Supermarkten, is blij dat de Tommies snacktomaatjes volledig PlanetProof zijn. “Met het gevarieerde Tommies-assortiment genieten onze klanten voortaan van lekkere en gezonde producten met de garantie dat ze verantwoord geteeld zijn. Hiermee zijn wij weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om in 2020 een volledig PlanetProof AGF-schap te hebben.”

PlanetProof is een keurmerk voor duurzamer geteelde groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. Met de teelt volgens de eisen van PlanetProof spannen boeren en tuinders zich extra in voor een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en meer natuur op het landbouwbedrijf.

Reacties (4)

Frank

5 februari 2019 om 15:50

Planetproof? Mag ik even lachen? De snacks zelf zullen best duurzaam geteeld zijn maar die plastic emmers, die zo dik zijn dat je er iemands kop mee in kan slaan, zijn verre van planetproof. Kom eerst maar eens met een duurzame verpakking, stelletje milieuvervuilers.

  tommiesnl

  12 februari 2019 om 16:11

  Beste Frank,

  Goed dat je hier kritisch over bent. Verpakkingen bepalen mede de keuze van consumenten voor onze mini-groenten. We besteden daarom minstens zoveel aandacht aan de verduurzaming van onze verpakkingen als aan de kwaliteit en smaak van onze mini-groenten.
  Een belangrijke vervolgstap hebben we reeds gezet. Alle bekers van Tommies voor de Nederlandse markt zijn vervaardigd van 100% rPET en daarmee van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal. De emmers zullen spoedig volgen.

  Gelukkig zijn de emmers op dit moment wel zo vervaardigd dat:
  – We sowieso zo min mogelijk materiaal gebruiken, waar mogelijk maken we gebruik van gerecycled materiaal / hernieuwbare grondstoffen.
  – De verpakkingen recyclebaar zijn door gebruik van mono-materialen.
  – We naar de consument communiceren in welke afvalstroom de verpakkingen moeten middels gebruik van de afvalwijzer iconen op de consumentenverpakkingen.

  We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en…altijd blijven lachen!

Frederique

10 december 2018 om 15:34

Hier idem, wij eten als gezin 3-4 potten Tommie’s per week. Kunnen we de potten ergens inleveren?

Serge Trines

11 oktober 2018 om 12:15

Mijn zoon en ik eten veel Tommies snoeptomaatjes. Wel baal ik ervan dat ik al die plastic potten weg moet gooien. Wanneer komt er een duurzame verpakking?

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar

info@tommies.nl
0174 61 25 20
tommiessnackgroenten

De Tommies nieuwsbrief, boordevol gezonde tips & informatie

Deel de vrolijke kant van gezondheid.

Volg
ons