Snoepgroenten ideaal werkfruit
woensdag, 23 mei 2012 09:48
De week van het Werkfruit (21 t/m 27 mei) is bedoeld werknemers te stimuleren ook op het werk fruit en snoepgroenten als gezond tussendoortje te kiezen. Mensen eten meer groenten en fruit wanneer dit voor het grijpen ligt. In de praktijk blijkt een schaal snoeptomaatjes net zo snel leeg als de snoeppot op kantoor. Snoep gezond ook op het werk. Of je baas daar nu voor zorgt of dat je het zelf moet meebrengen, snoepgroenten zijn ideaal werkfruit.

Voordelen
Werkfruit is een initiatief van het Groenten en Fruit Bureau, bekend van de 2x2-campagnes. Met groenten en fruit op het werk  kom je eenvoudiger aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 2 ons groenten en 2 stuks fruit. En dat biedt voordelen.

Gezondheid
Door genoeg en wisselend snoepgroenten en fruit te eten verhoogt je weerstand. Ook wordt je minder snel ziek! De vezels, vitaminen en mineralen in snackgroenten en fruit houden je energie op peil. De Vitamine C zorgt ervoor dat je meer ijzer uit voedsel kan opnemen. En de anti-oxidanten bewaken je gezondheid.

Ziekteverzuim
Voldoende groenten en fruit eten leidt tot lager ziekteverzuim en tot minder ongewenst verloop. In groenten en fruit zitten maar weinig calorieën. Wanneer schalen met fruit en/of snoepgroenten op het werk staan wordt de gezonde keuze ook een stuk gemakkelijker gemaakt.

Bron: groentenenfruit.nl

 
Meer lezen?

Dat ziet er lekker uit

Bewegen en gezond eten. Jong geleerd is oud gedaan. Samen met KidsVitaal probeert GroentenFruitbureau ”Met dat ziet er lekker uit’, kids van 7 tot 12 te overtuigen dat groenten en fruit ‘cool’ en lekker zijn.

Sinterklaas kapoentje

'Oh kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind: snoeptomaatjes, paprikaatjes en snoepkomkommertjes. Sinterklaas is in het land, dus is het weer tijd om je schoen te zetten. Dit jaar wil Sint de kinderen extra lekker laten snoepen. Lekker maar...

Weet wat je eet

Jij bent cool, bewust en weet wat je wil. Je geniet graag van het goede leven en je houdt van pure smaak. Natuurlijk hou je van snoepen en snacken, maar je bepaalt wel graag zelf wat je in je mond en dus in je lijf stopt. Daarom zijn voor jou...
Twitter  facebook  rss