Snoepgroenten ideaal werkfruit
woensdag, 23 mei 2012 09:48
De week van het Werkfruit (21 t/m 27 mei) is bedoeld werknemers te stimuleren ook op het werk fruit en snoepgroenten als gezond tussendoortje te kiezen. Mensen eten meer groenten en fruit wanneer dit voor het grijpen ligt. In de praktijk blijkt een schaal snoeptomaatjes net zo snel leeg als de snoeppot op kantoor. Snoep gezond ook op het werk. Of je baas daar nu voor zorgt of dat je het zelf moet meebrengen, snoepgroenten zijn ideaal werkfruit.

Voordelen
Werkfruit is een initiatief van het Groenten en Fruit Bureau, bekend van de 2x2-campagnes. Met groenten en fruit op het werk  kom je eenvoudiger aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 2 ons groenten en 2 stuks fruit. En dat biedt voordelen.

Gezondheid
Door genoeg en wisselend snoepgroenten en fruit te eten verhoogt je weerstand. Ook wordt je minder snel ziek! De vezels, vitaminen en mineralen in snackgroenten en fruit houden je energie op peil. De Vitamine C zorgt ervoor dat je meer ijzer uit voedsel kan opnemen. En de anti-oxidanten bewaken je gezondheid.

Ziekteverzuim
Voldoende groenten en fruit eten leidt tot lager ziekteverzuim en tot minder ongewenst verloop. In groenten en fruit zitten maar weinig calorieën. Wanneer schalen met fruit en/of snoepgroenten op het werk staan wordt de gezonde keuze ook een stuk gemakkelijker gemaakt.

Bron: groentenenfruit.nl

 
Meer lezen?

Focus op gezond!

Volgens onderzoek eet maar 2% van de Nederlanders volgens de richtlijn van 2 ons groenten en 2 stuks fruit. Dat moet anders. Bijvoorbeeld door meer nadruk te leggen op goede producten, zoals snoeptomaatjes en minder op slechte voedingsstoffen, zoals...

Fruitalizer gewild

Met ‘Dat ziet er lekker uit’ toont het GroentenFruit Bureau kinderen op een speelse manier hoe ‘cool’ en lekker groenten en fruit zijn. Tijdens de actie(18-10 t/m 7-11) is de website door 265.500 consumenten bezocht. Hoeveel mensen in die...

Fruitbeleid: gezond snoepen

Onder de noemer ‘fruitbeleid’ proberen steeds meer scholen en dagverblijven uitsluitend nog groenten of fruit als tussendoortje te bieden. Uit onderzoek blijkt dat op scholen met fruitbeleid uiteindelijk tot 90% van de leerlingen fruit...
Twitter  facebook  rss